Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Hyresgästanpassning i Kanslikasernen

Det händer mycket i den anrika Kanslikasernen i kvarteret Krubban i Stockholm. Byggnaden uppfördes i början av 1800-talet som del av Konungens livgarde till häst, och byggdes sedan på 1930-talet om under riksantikvarie Sigurd Curmans ledning för det nybildade Riksantikvarieämbetets räkning. Under de senare åren har flera nya hyresgäster och verksamheter flyttat in, då RAÄ fått nytt huvudkontor i Visby.

AIX har genom vårt husarkitektuppdrag för Statens fastighetsverk haft nöjet att projektera flera varsamma hyresgästanpassningar i kvarteret under de senaste åren. Nu är det en folkhögskola och utbildningsstiftelse som inom kort kan flytta in i lokaler på markplan i den Västra flygeln. De bevarade vackra fönstren och den generösa rumshöjden kommer till sin rätt i en undervisningsmiljö med större rum och minimerade korridorer. Vi hoppas att både personal och studerande kommer att trivas!

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.