Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Stephen Bates hos AIX

I slutet av mars var Stephen Bates från Sergison Bates architects i London och besökte oss här på AIX. Han var i Stockholm angående vårt samarbete med en kommande bok om Sigurd Lewerentz och Markuskyrkan. Vi fick då även nöjet att höra hans intressanta föredrag ”Towards the intelligent ruin” där han berättade om några av Sergison Bates architects projekt och filosofin bakom dem. Bostaden och staden är fortfarande centralt i deras produktion. Kontoret utforskar även nya områden inom kulturella byggnader som till exempel i Bryssel där de skapar en filial till Museet Centre Georges Pompidou i en gammal Citroën fabrik.

Vi vill gärna dela med oss av detta intressanta föredrag som inleds med ett kortare intro om Markuskyrkan där fotograf Karin Björkquist och Sébastien Corbari från AIX berättar om det gemensamma arbetet med den kommande boken.

Stephen Bates in Stockholm
On the invitation of Sébastien Corbari, architect at AIX, and Karin Björnquist, photographer, Stephen Bates visited Markuskyrkan in Bjorkhagen to research his contribution to a book they are curating on the project. After a visit to the church, a milestone in Lewerentz’s career, Stephen was invited to present Sergison Bates architects recent projects to colleagues at AIX Arkitekter.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.