Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Att 3D-projektera komplicerade miljöer

Göteborgs Stadsteater innebär en spännande utmaning för AIX. Omfattande ombyggnationer ska förbättra bland annat foajé, restaurang, bar, omklädningsrum och scen i en kulturhistoriskt känslig miljö. Ombyggnader av det här slaget har traditionellt sett inneburit 2D-projektering men nu väljer vi att ta steget över till full 3D-projektering även i dessa sammanhang. I och med införskaffandet av en 3D-laserskanner kan vi digitalisera komplicerade miljöer, odokumenterade installationer, oregelbundna geometrier och svåråtkomliga utrymmen. Skanningen resulterar i ett punktmoln som ligger till grund för en effektiv projektering, den ger stora besparingar i tid och kvalitetssäkrar dessutom vårt och hela projektgruppens arbete. Punktmolnet som visar Stadsteaterns befintliga utseende och geometri är möjlig att besöka virtuellt och blir därmed även en del av den kulturhistoriska dokumentationen.

Välkommen att följa med på en resa i punktmolnsmodellen av Göteborgs stadsteater!

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.