Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
2018.12.06

Gustaf Vasa kyrka vinner tillgänglighetspris

Gustaf Vasa kyrka belönades på internationella funktionshinderdagen med S:t Julianpriset vid prisutdelningen på Kulturhuset i Stockholm. S:t Julianpriset är Stockholms stads pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Gustaf Vasa kyrka fick priset i kategorin Fysisk tillgänglighet.

Att göra kyrkan tillgänglig för alla har varit en viktig och självklar del av den stora ombyggnaden och restaureringen. Vi har lagt ner mycket kraft på dessa frågor i projekteringen som pågick från 2012 till 2016 och under byggtiden som varade till första advent 2017. Lösningarna har utformats omsorgsfullt i samklang med den kulturhistoriskt värdefulla miljön. Det känns roligt att vi får detta erkännande. Inte minst då nomineringen kom från en trogen konsertbesökare med funktionsvariation säger Mona Lantzourakis, ansvarig arkitekt.

Renoveringen av Gustaf Vasa kyrka omfattade ombyggnad, konservering, nya tekniska system, fasadrenovering, markarbeten mm och pågick under ett och ett halvt år. Kyrkan har också nominerats till Stenpriset, ROT-priset och Årets bygge och den återinvigdes i december 2017.

Beställare: Gustaf Vasa församling genom FSN.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.