Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Byggstart för nytt bad i Solna

Nu har startskottet gått för en ny och efterlängtad simhall i Solna. Badhuset placeras i anslutning till Ulriksdals IP i Ritorp intill tre ishallar och bildar en naturlig mötesplats för motion, aktivitet och idrott. Byggnaden markerar den östra porten till Arenastaden och bildar en mer sammanhållen stadsfront mot järnvägen. Ovanpå badet kommer även kontor att byggas för Fabege. Vi har ritat badhuset och Strategisk Arkitektur kontorshuset. Projektet föregicks av en lokaliseringsstudie, där vi utredde olika placeringar för simhallen och möjligheten  att inrymma även andra byggnadsprogram i området. I samband med byggnationen kommer gång- och cykelförbindelser förbättras vilket bidrar till att länka samman Arenastaden, Frösunda och Ritorp.

Simhallen kommer erbjuda simundervisning, motionssim, vattengympa, babysim och rehab. Det kommer finnas totalt tio simbanor på 25 meter, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten, en barnbassäng, bastu och omklädningsrum.

Byggstart är planerad till våren 2019 med färdigställande under 2022/2023.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.