Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Kata gård nominerat till EU Mies Award

Kata Gård är nominerat till den internationella och prestigefyllda utmärkelsen European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

EU Mies Award beskrivs som ”en kontinuerlig process som fokuserar på hur arkitekter tänker och arbetar i Europa idag. Priset syftar till att främja och förstå vikten av kvalitet samt att återspegla arkitekturens komplexitet och betydelse avseende tekniska, strukturella, sociala, ekonomiska, kulturella och estetiska prestationer. EU Mies Award strävar efter att uppmärksamma och belöna förträfflighet i europeisk arkitektur.”

Vi tycker förstås att det är väldigt roligt att Kata Gård i Varnhem återigen blir uppmärksammat för sin fina arkitektur.

Byggnaden är både ett väderskydd och en utställningslokal som visar lämningarna efter en vikingagård med en kyrka från 900-talet. Gårdskyrkan är ett sensationellt fynd som visar att vikingarna blev kristna 100 år tidigare än man känt till före utgrävningarna.

I december publiceras en lista med alla nominerade bidrag.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.