Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Två projekt i final på World Architecture Festival

I slutet av november åker vi till Amsterdam för att presentera våra två projekt som är i final i World Architecture Festival. Kata gård i Varnhem är i final i kategorin Display – Completed buildings. Hållbarhetshuset på KTH är i final i kategorin Higher Education and research – Completed buildings. Medverkar från AIX gör arkitekterna Klas Eriksson, Julia Gudiel Urbano, Magnus Silfverhielm, Mats Duvnäs och Sven Ahlénius. World Architecture Festival är en årlig arkitekturtävling och -festival som i år äger rum i Amsterdam 28-30 november. Håll tummarna för oss!

Kata gård är en överbyggnad och utställningslokal som skyddar och visar upp lämningarna efter en av Sveriges tidigaste kyrkor. Med Kata gård har Västergötland fått ett nytt spännande besöksmål. Här kan berättelsen om Sveriges första kristna levandegöras för allmänheten. Kata gård har blivit internationellt uppmärksammat och publicerat i ett tiotal internationella arkitekturbloggar. Det var också nominerat till Building of the Year på Arch Daily.

Hållbarhetshuset är byggt på uppdrag för Akademiska Hus och tillför KTH miljöklassad kontorsyta och ett nytt grönt parkrum mitt på campus. Gestaltningen är samtida med inspiration av Lalltersteds klassiska tegelbyggnader från början av 1900-talet. Fasaden är platsmurad i specialgjort svensktillverkat tegel. Huset vann Årets Fasad i mars och var även i final till Årets Stockholmsbyggnad.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.