Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Vår medverkan på Business Arena

Den 19-20 september medverkade vi på Business Arena med en monter, en stor delegation och två programpunkter.

Inom ramarna för Framtidsforums tema Inkluderande arkitektur pratade Klas Eriksson under rubriken Tonårstjejer får ta mer plats på Vårbergs IP tillsammans med Karl Loch Hansson, idrottsplanerare på Stockholms stads idrottsförvaltning. Vårbergs IP är tänkt att bli en inkluderande multianläggning som aktiverar de boende i Skärholmen, med särskilt fokus på tonårstjejer.

Inom tema hållbarhet, under rubriken Att bygga i trä – för dig som inte prövat, diskuterade vår träbyggnadsstrateg Karin Löfgren träbyggnad tillsammans med Familjebostäder, Lindbäcks och Riksbyggen. Hon berättade om stadsutvecklings- och bostadsprojektet Trägården i Åre där vi framgångsrikt projekterar boende för studenter, nyanslända och säsongsarbetare i kl-trä.

I årets monter fokuserade vi på materialitet. Med oss hade vi bilder och materialprover från Kata gård (överbyggnaden över Sveriges äldsta bevarade kyrka), Hållbarhetshuset på KTH, Vallgossen/gamla S:t Görans gymnasium, Uppsala Universitetshus, Gustaf Vasa kyrka och Stockholms slott. Vi hade också en tävling där man kunde vinna en rundtur av fasadrenoveringsprojektet.

Medverkade från AIX gjorde Anne Teresiak, Christine Lavelid, David Hansson, Jesper Engström, Johan Janssen, Karin Löfgren, Klas Eriksson, Linda Fritzner, Mikael Uppling, Sébastien Corbari, Silvia las Heras, Sven Ahlénius och Tobias Rosberg.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.