Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Hammarbyterrassen under uppbyggnad

Nu är Skanska i färd med att uppföra det 5.700 kvm stora kontorshuset i Hammarby sjöstad som vi ritat för Fabege. Hyresgästen Goodbye Kansas, som bland annat gör effekterna till tv-serien Walking Dead, beräknas flytta in under andra halvåret 2019. Byggnaden är utformad för en effektiv och flexibel kontorslösning som kan möjliggöra olika typer av möblering. Goodbye Kansas har fördubblat sin personal de senaste två åren och startat två filialer utomlands. Nu vill man samla personalen och få plats med en Motion-Capture-studio med nästan åtta meters takhöjd.

Fasadmaterialet är koppar- och rostfria stålkassetter med synliga infästningar. Taket är täckt av sedum, gräs och en stenlagd terrass med viss sjöglimt och utsikt i alla väderstreck. Byggnaden har som mål att uppfylla kriterierna för miljöcertifiering BREEAM-SE nivå Very good.

Huset ligger i Hammarby sjöstads västra del, i närhet av Värmeverket och Hammarby sjö, vilket präglat dess gestaltning. Fasaden samspelar med det intilliggande kvarteret Skeppshandeln och tillsammans bildar de en fond i det ovala parkrummet i Södra Hammarbyhamnen. Byggnaderna utgör också en pendang till Luma-fabriken och har hämtat inspiration därifrån.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.