Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Gustaf Vasa kyrka får hedersomnämnande vid ROT-prisutdelningen

2018 års ROT-prisjury delade ut ett hedersomnämnande till Gustaf Vasa kyrka med motiveringen: Ett särskilt gott exempel på hur en genomgripande renovering kan föra in ny teknik och nya funktioner i en historiskt känslig miljö och samtidigt ta stor hänsyn till dess förutsättningar och särart.

Mona Lantzourakis på AIX har varit ansvarig arkitekt för Gustaf Vasa kyrka och gjort många svåra överväganden. – De ändringar och tillägg som vi gjort har underordnat sig det ursprungliga utförandet. Viktigt har varit att i alla delar använda genuina och traditionella material som håller över tid och åldras värdigt.

På plats för att ta emot hedersomnämnadet från juryns ordförande Anna-Greta Leijon var Mona Lantzourakis, AIX, Birgit Friggebo, Gustaf Vasa kyrkofullmäktige, Sven Löfvenberg, Gustaf Vasa församling, Jan Skägg och Anders Radinger, M3 Bygg.

AIX hade även ett annat projekt i final, S:t Görans gymnasium, som transformerats till studentbostäder. Av totalt fem finalister var två från AIX Arkitekter. ROT-priset som delas ut årligen av Stockholms Byggmästareförening gick i år till Södra Station.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.