Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Första spadtaget för Kämpetorpshallarna

I tisdags togs det första spadtaget för Kämpetorpshallarna intill Kämpetorpsskolan i Älvsjö. AIX Arkitekter har ritat och Arcona kommer bygga på uppdrag av Stockholms stads fastighetskontor. Inom de närmsta åren beräknas 1700 nya bostäder byggas i nya stadsdelen Kabelverket/Älvsjöstaden och skolan kommer byggas ut.

Projektet innefattar två fullstora idrottshallar och en konstgräsplan med tillhörande omklädningsrum, café och gemensamma utrymmen. Idrottshallen kommer certifieras med Miljöbyggnad Guld och kläs i gult tegel för att harmonisera med skolan. Längs Älvsjövägen byggs ett bullerplank med konstnärlig utsmyckning av Edith Lundebrekke.

Hallarna utrustas för både skolidrott och föreningslivet med läktargradänger för exempelvis innebandymatcher. Konstgräsplanen blir en del av skolgården och möjliggör också spontanidrott.

– Vi på AIX är glada att medverka till Stockholms stads stora satsning på idrott. Just nu har vi 34 pågående idrottsprojekt över hela staden säger Klas Eriksson.

Hammarby IP/Kanalplan är just färdigställd, Hjorthagshallen och Järvabadet planeras bli klart 2019. Västberga IP och Årstafältets Idrottshall med flera projekt är under projektering.

AIX Arkitekter har även gjort stadsplaneringen och bostäder i den nya stadsdelen Kabelverket.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.