Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Kv Vallgossen i final till ROT-priset

Kv Vallgossen, även känt som S:t Görans gymnasium, har byggts om till studentbostäder som stod klara 2017. Nu är projektet nominerat till ROT-priset som delas ut av Stockholms Byggmästareförening för att främja ombyggnation i Stockholm. AIX är även nominerade med Gustaf Vasa kyrka.

AIX har på uppdrag av Serneke bygg AB gjort bygghandlingar för ca 240 studentlägenheter samt uppehållsrum och kommunikationsytor i gamla S:t Görans gymnasium, kv Vallgossen. Vi har restaurerat de mest betydelsefulla rummen enligt avvägningar mot de höga antikvariska kraven som ställs. Utsidan har renoverats och en tillbyggnad med bostäder uppförts där det ursprungligen var planerat en hörsal. Södergruppen arkitekter AB har på uppdrag av Svenska Bostäder utfört underlag till detaljplan samt förfrågningsunderlag till totalentreprenad.

S:t Görans gymnasium på Kungsholmen, Stockholm, färdigställdes 1960, ritat av den legendariska arkitekten Léonie Geisendorf. Byggnaden är blåklassad med ett högt kulturhistoriskt värde och höga bevarandekrav.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.