Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Vårbergs IP presenteras på konferensen Framtidens idrotts- & fritidsanläggningar

Klas Eriksson från AIX och Sophie Dahlberg från Stockholms stad berättar om utvecklingen av Vårbergs IP på konferensen Framtidens idrotts- och fritidsanläggningar den 31/1 i Stockholm. Målet är att utveckla den befintliga idrottsplatsen till ett inkluderande idrotts- och kulturcentrum som aktiverar alla närboende, såväl flickor som pojkar, unga som gamla. Projektet har som mål att nå de som inte är fysiskt aktiva med särskilt fokus på flickor.

Förutom en multihall för idrott planeras ett kulturcentrum med scen för musik och teater, fritidsgård och café. Istället för den sedvanliga inhägnade idrottsplatsen planläggs en mer öppen parkmiljö med både sociala ytor och fotbollsplan, ytor för spontanidrott, boule och upplyst löparbana.

Vårbergs IP ingår i stadens initiativ Fokus Skärholmen med målet att utveckla området med social hållbarhet i fokus. Skärholmen har ett levande centrum och natursköna omgivningar men det har knappt byggts här sedan miljonprogrammets tid. Nu planerar staden 4000 nya bostäder, förskolor, skolor, närservice, mötesplatser och satsningar på parker och grönområden.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.