Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Friluftsbad på Järvafältet snart verklighet

Redan när miljonprogrammen i Rinkeby, Tensta och Hjulsta byggdes planerades ett friluftsbad vid Eggeby gård. Då blev det inget bad, men nu finns långt gångna planer som ska klubbas i kommunfullmäktige i januari. Om de klubbas igenom kan byggstarten ske under 2018 och badet stå klart redan till sommaren 2019. Det skulle betyda mycket för Järvaborna som har långt till Mälaren och låg simkunnighet över lag.

Förslaget innehåller en 50-metersbassäng med en djupare och en grundare del, en undervisningsbassäng och en barnbassäng. Vattenytan är ungefär densamma som Eriksdalsbadets utomhusdel. Placeringen vid Eggeby gård beror på att det ligger ungefär lika långt från de olika stadsdelarna på Järvafältet.

Före jul gav kommunfullmäktige grönt ljus för badet med preliminär byggstart under våren 2018. Äntligen får Järvaborna sitt efterlängade utomhusbad med hela tre bassänger. Merparten av tekniken byggs in under mark av hänsyn till kulturmiljön vid Eggeby gård och den känsliga naturen i Igelbäckens naturreservat.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.