Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Hållbarhetshuset nominerat till Årets Fasad

Vi har nominerat KTH 43:25, också känt som Hållbarhetshuset, till Årets Fasad. Vi har valt en samtida gestaltning i uttrycket med ett tegel som samverkar fint med den befintliga miljön. Slutresultatet blir det en återhållsam byggnad som väl smälter in i den känsliga miljön. Teglet är specialgjort av Haga Tegelbruk, Sveriges enda kvarvarande fasadtegelbruk, och omsorgsfullt handmurat på plats.

Hållbarhetshuset är klassificerat som Miljöbyggnad Guld av Sweden Green Building Council och inrymmer många av KTHs institutioner med fokus på Hållbarhet, som KTH SEED – institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik.

Årets Fasad är instiftat av SPEF, Sveriges Murnings- och Putsentreprenörförening och är byggbranschens stora pris för fasader. Priset delas ut vid galan för Årets Bygge på Cirkus den 19 mars.

 

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.