Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Träpriset 50 år!

Svenskt Trä som ligger bakom Träpriset uppmärksammar att priset firar hela femtio år med en rad filmer.

Magnus Silfverhielm är en av AIX grundare och professor i träbyggnadskonst på Linnéuniversitetet. Han är en välkänd profil i träbyggnadssammanhang och en ofta anlitad föredragshållare och arkitekt. Hör hans reflektioner om trä.

Så här skriver Svenskt Trä: Flyinge ridhus nominerades till Träpriset år 2008 och är ett fint exempel på hur en stor hallbyggnad kan uppföras i en kulturhistoriskt känslig miljö och ändå tillföra stadsbilden mervärden. Hallen är till största delen byggd i trä och har en nyskapande arkitektur som influerats av platsens byggtraditioner. Se filmen om Flyinge.

Copperhill Mountain Lodge som nominerades 2012 uppmärksammas också: Copperhill Mountain Lodge är ett stort hotellkomplex som trots sina över 17 000 kvadratmeter våningsyta smälter väl in i landskapet med sin svarta träpanel. Byggnadens bärande limträkonstruktion tornar upp sig i fyra våningsplan och ger ett maffigt intryck i hotellets samlingsrum. Se filmen om Copperhill.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.