Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

70 000 besökte Kata Gård

I maj invigdes Kata Gård i Varnhem med pompa och ståt och tal av tillförordnade landshövding Lisbeth Schulze och arkitekt Magnus Silfverhielm. Allt i strilande regn. Sedan dess har besökarna strömmat till i stora skaror för att se utställningen Kristna vikingar i Varnhem i den nya utställningsbyggnaden. Hela 70 000 personer besökte Kata gård denna första säsong! Under året har ett stort antal evenemang ordnats med besök av kronprinsessparet som höjdpunkt. Under september visades också en dokumentärfilm på SVT som nu finns tillgänglig på SVT Play. Det stora intresset föranledde att Kata Gård hölls öppen ända in i Allhelgona-helgen, men nu är det stängt för säsongen. Kata Gård öppnar “när tranorna kommer tillbaka till Hornborgarbygden”, vilket brukar vara senast 5-10 april. Vi rekommenderar alla ett besök.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.