Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Levande, hållbar stad i fokus på Business Arena

Förra veckan medverkade vi på Business Arena, fastighetsbranschens stora mötesplats i Stockholm. I montern visade vi en modell av Kabelverket, Älvsjöstaden där vi gjort stadsplan och förslag till 700 bostäder för JM och Familjebostäder samt Kämpetorps idrottshall. Kabelverket är på många sätt ett gott exempel på det AIX står för: en levande, hållbar stad med samtida arkitektur och med kunskap kring det redan byggda, i det här fallet Ericssons gamla kabelfabrik. Årets version av Business Arena bjöd på många intressanta och tankeväckande seminarier, och som vanligt ett väldigt nätverkande med nyckelpersoner inom näringslivet och kommunerna. Vår kollega Lars Johansson var inbjuden att tala om hållbart träbyggande vid två tillfällen. I Framtidsforum med rubriken Globalt byggande kräver modern träbyggnadsteknik och i Arkitekturpasset med en av fyra arkitektspaningar med utgångspunkt i historien där han resonerade kring hållbarhet och beständighet.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.