Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

237 nya studentbostäder på Kungsholmen

I tisdags ordnade Serneke och Svenska Bostäder invigning av nya studentbostäder i fd S:t Görans gymnasium i kvarteret Vallgossen på Kungsholmen i Stockholm. Det bjöds på rundvandring och kaffe på takterrassen. Våra inblandade medarbetare gladdes åt att se resultatet av två års intensivt och givande arbete, i en byggnad som har en särställning i svensk arkitekturhistoria. Byggnaden invigdes 1960 och ritades av arkitekten Léonie Geisendorf. Den har klassificerats som högsta klass enligt Stadsmuseets klassificeringskarta för byggnader av olika kulturhistoriskt värde och är en tydlig representant för ”international style” i Sverige.

De 237 nya studentbostäderna blir förstås ett välkommet tillskott till Stockholms studenter eftersom bristen på studentbostäder är stor.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.