Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Kanalplan blir lyft för damfotbollen

Just nu håller tillbyggnaden på Kanalplan som bäst på att växa fram. AIX har gjort idé och gestaltning, projekterat bygglovshandlingar och förfrågningsunderlag för nya läktare och omklädningsrum. Läktarna är till största delen projekterade och uppförda med limträ och massivträ.

Kanalplan på Södermalm i Stockholm invigdes 1915 och har sedan dess först och främst varit hemvist för Hammarbys A-lag i fotboll, ishockey och bandy. Under åren har Kanalplan även varit arena för boxning, friidrott och speedway. Dagens elitidrott representeras av Hammarbys damlag som snart kommer att mötas av en fin, upprustad arena som uppfyller kraven för spel i allsvenskan.

– Ett moderniserat Kanalplan kommer bli ett lyft för både spelare och publik. Framförallt får damfotbollen en hemmaarena där man kan fortsätta sitt fantastiska arbete att inspirera och stärka unga tjejer att ta steget in i fotbollen, säger Emilia Bjuggren, arbetsmarknads- och idrottsborgarråd (S).

Den upprustade och moderniserade arenan är beräknad att stå klar under vintern 2017/2018.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.