Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Sommarfest i Ingenting

Årets sommarfest ägde som vanligt rum på en hemlig destination, i år hemligare än någonsin eftersom platsen var Ingenting. En gång i tiden fanns här ingenting, därav namnet Ingentingskogen. Gunnar Asplund formgav här en stor anläggning för Statens Bakterologiska Institut som stod klar 1937, som sedermera blev Smittskyddsinstitutet. Anläggningen med 15 byggnader och en park är  skyddad som byggnadsminne. Nu finns här ett lägenhetshotell med namnet Asplund Hotel. Vi passade på att ha vår sommarfest här eftersom vi medverkat både i stadsplaneringen av kvarteret Ingenting och i restaureringen av hotellet. Innan vi lät oss väl smaka av den utmärkta förplägnaden fick vi en intressant beskrivning av de båda projekteten.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.