Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Invigning av kvarteret Alnen i Linköping

I början av maj invigdes kv Alnen i Linköping. Vi har velat rita ett kvarter med bestående kvaliteter, rymliga välplanerade lägenheter och ett kvarter som erbjuder en rikedom och omsorg om detaljerna. Med sina 145 hyreslägenheter åt allmännyttan, med allt från små ytsnåla lägenheter till stora generösa taklägenheter, bidrar kvarteret till den framväxande stadsdelen Övre Vasastaden i Linköping. AIX ligger även bakom framtagandet av stadsplanen som ansluter till den befintliga Vasastadens ursprungliga skalor och mått med stora variationer i höjd, material och täthet, och generösa, grönskande gårdar. Linköping är inne i en expansiv fas. De närmaste 20 åren ska det byggas 2 300 lägenheter i Övre Vasastaden.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.