Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

AIX på MIPIM i Cannes

Vecka elva varje år går MIPIM av stapeln i Cannes, byggbranschens stora mötesplats på global nivå. AIX företräddes genom Jesper Engström, delägare och arkitekt, samt Svante Torell, styrelseordförande. Årets upplaga av MIPIM bjöd på fantastiskt väder, givande seminarier, många fruktbara möten och diskussioner.

Det var kul att se hur väl våra stora svenska regioner står sig i den europeiska konkurrensen. Dels på grund sin storlek, och dels hur de presenterar sig. Stockholmsregionen, där hela Mälardalen ingår, positionerar sig som den innovativa och kreativa framtidsregionen. Vi var fint representerade med tre projekt: Södra Värtan, Pirhuset och Sturekvarteret som lyftes fram i Stockholsmontern.

I Södra Värtan har vi gjort stadsplaneringen med målet att skapa en levande och varierad stadsdel som också blir världens första klimatpositiva stadsdel. Pirhuset är det 25-våningar höga landmärket längst ut på kajen i Södra Värtan som vi ritar tillsammans med DPS för Bonnier Fastigheter. Vi är en av fem medverkande arkitekter för att utveckla Sturekvarteret, varav vi är ansvariga för Bångska Palatset och Sturebadet.

Vill du hålla koll på oss? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.